Nieuwe jeugdwet regio west-friesland in de maak

Nieuwe jeugdwet regio west-friesland in de maak

West-Friesland – In alle regio’s zijn jeugdzorgaanbieders in gesprek met gemeenten, de meeste regio’s zijn goed op weg. Mede als gevolg van de regionale transitiearrangementen is een enorme versnelling bereikt in de voorbereiding op de implementatie van de Jeugdwet. Dat blijkt uit de toets op de regionale transitiearrangementen door de onafhankelijke Transitiecommissie (onder leiding van Leonard Geluk). Op 12 november presenteerde de commissie Geluk haar bevindingen. Het rapport wordt namens de Rijksoverheid en VNG aangeboden aan de Tweede Kamer.

Ook de regio Westfriesland voortvarend op weg
De Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd schrijft over het RTA van de regio’s Westfriesland / Noord-Kennemerland het volgende: ‘Deze regio’s hebben gezamenlijk de aanpak van het RTA aangepast en geconcretiseerd. Aanbieders zijn hierbij actief betrokken. Op grond van het RTA zullen de regio’s  bij duidelijkheid over het macrobudget op korte termijn concrete afspraken kunnen maken over de continuïteit van de zorg en de infrastructuur en de beperking van de frictiekosten.’

Meer informatie over beoordeling regionale transitiearrangementen

Meer informatie over regionaal transitiearrangement regio Westfriesland

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.