40MM keert €122.783,38,- uit aan 172 projecten

40MM 2013_1

40MM keert €122.783,38,- uit aan 172 projecten, in de ontwikkelingslanden hebben 16.613 Wandelaars de 40MM gelopen.

West-Friesland – De wandelaars die afgelopen mei hebben meegelopen met de 40e editie van de 40MM sponsorwandeltocht, hebben een prachtig bedrag bij elkaar gelopen van € 122.783,38,-. Nu het sponsorgeld nagenoeg allemaal binnen is en de projectaanvragen zijn geteld is het tijd voor de jaarlijkse verdeling. Het sponsorgeld wordt verdeeld over 172  sponsoraanvragen (166 reguliere en 6 éénmalige projecten).

Gezien het hogere bedrag aan verkregen sponsorgelden én de toename van wandelaars in de ontwikkelingslanden (Wereld Wijd Wandelen), is het bedrag per project dit jaar €625 geworden, daarnaast zijn er extra uitkeringen  voor een totaal bedrag van € 5.700 aan de WWW-deelnemers. Deze bedragen word in December overgemaakt aan de diverse projecten. Hiermee kunnen vele lokale doelstellingen van de in totaal 172  kleinschalige projecten in ontwikkeling landen worden behaald. Naast de 1792 wandelaars in Nederland, hebben verspreid over de verschillende continenten 16.613 wandelaars de 40MM gelopen!

Besteding sponsorgelden

De 172 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten. In Kenia wordt het geld besteed aan het bouwen van een nieuw school voor weeskinderen. In Nepal worden de leefomstandigheden van gehandicapte mensen verbeterd door hun een opleiding te geven. In Tanzania word gewerkt aan verbetering van onderwijs. Voor oog zorg bij  de armste in de Moldavië en in Cambodja wordt gebouwd aan touwwaterpompen. Veel bijdragen zijn voor weeskinderen, schoolbijdragen, gebouwen en rehabilitatiecentra. allemaal structureel opbouwende projecten die de toekomst zal verbeteren voor de minder bedeelden

Website

Voor een overzicht van alle werkgroepen en de verschillende projecten kunt u tevens kijken op onze website www.40mm.nl. U ziet tevens het nieuws en zo mogelijk foto’s welke wij van de verschillende projecten ontvangen..  Ook kunt u op onze site begin volgend jaar wederom digitaal inschrijven voor de wandeling en de routes bekijken waaronder een aantal zeer mooie korte routes!

40MM – springlevend !

Een groep vrijwilligers , die bestaat uit enthousiastelingen van diverse missiewerkgroepen en bestuursleden is al druk bezig om de 41e wandeling in 2014  weer tot een groots succes te maken. Door onder andere speciale korte routes gaan we er vanuit dat er meer ouders en kinderen gestimuleerd worden om te genieten van het wandelen in het prachtige West-Friese landschap in het teken van ontwikkelingswerk voor andere kinderen.

Het motto van de 40MM is ‘meedoen is belangrijker dan uitlopen’. In Nederland en in de vele ontwikkelingslanden waar het WereldWijdWandelen plaats vindt is bij het wandelen veel saamhorigheid. Alle betrokkenen (wandelaar, sponsor, vrijwilliger) ‘doen er graag een stapje meer voor’. De belangrijkste waarde voor de 40MM is en blijft dat er direct contact is met alle projecten en dat er niets aan de strijkstok blijft hangen.
Om alvast in de agenda te zetten: de 41e  40MM : zaterdag 31 mei 2014

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.