Weerbericht Medemblik 14 november – regenachtige donderdag

Weerbericht Medemblik 14 november – regenachtige donderdag

Medemblik – Het is inmiddels november en dat hebben we de laatste dagen gemerkt. De eerste nachtvorst is waargenomen en hier en daar moesten autoruiten gekrabd worden. Het natte en windrijke herfstweer maakt geleidelijk plaats voor een meer winterse variant. Vandaag merken we daar nog weinig van en hebben we met typisch herfstweer te maken.

De donderdag verloopt vooral regenachtig. Vooral vanmiddag kunnen er een paar stevige regenbuien gaan vallen waarvan sommige mogelijk met een klap onweer en hagel. De wind neemt ook sterk tot tot hard 6 á 7Bft. De temperatuur loopt op naar zo’n 10 graden maar tijdens een bui maximaal 5 graden. 

Vrijdag is er nog een kleine kans op een enkele bui maar de zon zal zich veelvuldig laten zien. De temperatuur loopt op tot maximaal 9 graden.  Het weekend verloopt droog maar de temperatuur gaat behoorlijk onderuit. We mogen blij zijn als de 7 graden nog gehaald gaan worden. In de vroege ochtend is de kans op nachtvorst aanwezig.

Volgende week houden wij dit weerbeeld en neemt zelfs in de loop van de week de kans op de eerste natte sneeuw toe. De hele week blijft het te koud voor de tijd van het jaar met maximaal 5 á 6 graden overdag en rond het vriespunt in de nachten.