15.5 C
Medemblik
28 mei 2020 13:52
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik woensdag 13 november – regelmatig zonnige perioden

Weerbericht Medemblik woensdag 13 november – regelmatig zonnige perioden

Medemblik – Hogedrukgebieden breiden komende tijd steeds vaker uit over Nederland. Depressies moeten hierdoor een noordelijkere koers volgen. Dit heeft tot gevolg dat het droger en rustiger wordt met toenemende kans op (grond)vorst en mist tijdens de nachten. Morgen veroorzaakt een depressie echter nog talrijke buien met kans op hagel en onweer.

Vandaag beginnen we met veel bewolking waaruit een enkele spat regen kan vallen, pas in de middag trekt de bewolking open en komen er zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar zo’n 10 graden, vannacht koelt het af naar zo’n 6 graden al gaat het tegen zonsopkomst snel richting de 1 á 2 graden.  De wind is overdag matig 3 á 4 Bft maar vanavond trekt de wind aan naar 5 á 6 Bft.

Donderdag is een natte dag, diverse regenbuien waarvan sommige gepaard kunnen gaan met een klap onweer, trekken over onze regio. De temperatuur overdag wordt hooguit 8 á 9 graden waarbij de vrij krachtige wind draait van zuidwest naar noordwest.  “s nachts koelt het af naar zo’n 5 á 6 graden

Vrijdag hebben wij ook nog te maken met diverse buien maar die nemen af in de loop van de dag waarna de zon doorbreekt. Het wordt zo’n 10 graden.

Het weekend lijkt vrijwel droog te gaan verlopen maar de zon laat zich maar een enkele keer zien. Na het weekend stijgt de kans op neerslag en daalt de temperatuur richting de 5 á 6 graden overdag waarbij mogelijk de eerste natte sneeuw van dit seizoen kan gaan vallen maar dat is nog ver weg om hier een defintieve verwachting over te maken.

Reageren via facebook