Medemblik Actueel.

Nieuws van Kinderboerderij het Langoortje

Nieuws van Kinderboerderij het Langoortje

Medemblik – Na een ruig einde van Oktober zijn we alweer halverwege November en is dit alweer de tweede nieuwsbrief van kinderboerderij het Langoortje. Ook wij ontkwamen niet aan de grote storm die 28 oktober over Nederland raasde.

Een grote treurwilg viel op het hek van de achterste weide. Gelukkig raakte het hek niet heel zwaar beschadigd en was er die woensdagmorgen een beresterke vrijwilliger die kon helpen om het pad onderlangs naar de kinderboerderij weer vrij te maken. Alle dieren zijn gek op wilgentakken en werd het dus een geluk bij een ongeluk dat de boom was omgevallen.

Alle dieren konden lekker smullen en de volière veranderde in een heuse jungle!

Deze maand is er het een en ander veranderd in het dierenbestand. Zo hebben de kippen die een nieuw huisje zochten deze gevonden in Wervershoof. Via de vogelvereniging waar we lid van zijn (vogelliefhebbers Wieringermeer) hebben wij prachtige Rijstvogels, Japanse meeuwtjes en Zebravinken gehad. Daarnaast zijn er twee cavia’s bijgekomen waarop het totale aantal cavia’s nu op 11 is uitgekomen. We zijn dus al helemaal klaar voor carnaval

(ook al is dit nog heel ver weg) met dit vrolijke elftal.

Ook nog even weg is de Dickensmarkt, de jaarlijkse kerstmarkt van Medemblik die dit jaar op 13 december wordt gehouden. Ook wij zullen weer van de partij zijn met enkele van onze dieren. Natuurlijk hopen we weer op veel support en wellicht een kleine donatie.

Natuurlijk kunt u ons ook blijven steunen door voerzakjes en kerstkaarten (ieder 50 cent) te blijven kopen.

We zijn er nog steeds niet geheel over uit over vaste openingstijden. Dit is natuurlijk ook weersafhankelijk. Natuurlijk zijn wij altijd open op de woensdagmorgen en middag, de donderdagmorgen en in het weekend kan er ook altijd een kijkje worden genomen.

Reageren via facebook