PG Café Medemblik – Dementie en euthanasie

PG Café Medemblik – Dementie en euthanasie

Medemblik – Beste medewerkers en vrijwilligers van verzorgings- en verpleeghuizen, dagbehandelingen, thuiszorg, vrijwilligersorganisaties en andere organisaties betrokken bij mensen met dementie.

Hierbij nodig ik je van harte uit voor het PG Café, dit keer in verzorgingshuis Sint Martinus in Medemblik. Het PG Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die beroepshalve of als vrijwilliger werkt met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Medewerkers en vrijwilligers uit heel West Friesland zijn van harte uitgenodigd. Het onderwerp van deze middag is:

“Dementie en euthanasie”

Gastspreker deze middag is Leny van Dalen. Zij is psychiater/gezinstherapeut en werkzaam bij Stichting Geriant. Zij zal deze middag met ons in gesprek gaan over vragen als: wat is ondraaglijk en uitzichtloos lijden, wat is een wilsverklaring, wat is het juiste tijdstip voor euthanasie bij dementie, hoe communiceer je over de doodswens met iemand met een dementie, hoe gaat euthanasie in zijn werk en wat doet dat met jou als hulpverlener? Kortom: genoeg vragen om deze middag met elkaar van gedachten te wisselen.

Addy de Mooij (dementieconsulent Geriant/DOC-team West Friesland) leidt het onderwerp (dementie en euthanasie) in, waarna we met Leny van Dalen dieper in gaan op dit onderwerp.

Deelname aan het PG Café is kosteloos en je van te voren opgeven is niet nodig. Je ontmoet andere medewerkers/vrijwilligers die ook met mensen met dementie werken. Voor koffie/thee en een frisje/borrel na afloop wordt gezorgd. Voor eventuele vragen kun je contact leggen met Addy de Mooij.

Overige informatie:

  • Waar: Verzorgingstehuis Sint Martinus, Ridderstraat 1, Medemblik
  • Wanneer: 12 november 2013
  • Hoe laat: 15:00 – 16:30 uur

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.