8.6 C
Medemblik
19 januari 2021 21:11
Medemblik Actueel.

Burgernetactie Andijk – Oplichter opgepakt

Burgernetactie Andijk – Oplichter opgepakt

Andijk – De politie hield zaterdagmiddag een 34-jarige man uit Bovenkarspel aan die meerdere mensen geprobeerd had op te lichten. De man kwam afgelopen vrijdagmiddag aan de Knokkel in Andijk aan de deur en vroeg de bewoners of hij gebruik mocht maken van de telefoon. Hij vertelde dat hij zijn portemonnee kwijt was en vroeg of hij mocht bellen. Ze vertrouwden de man niet omdat het telefoonnummer dat hij had ingetoetst niet klopte.

De bewoners schakelden de politie in. Er werd een Burgernetactie opgestart. Een bewoner in de omgeving hoorde het Burgernetbericht en trof de man op de Middenweg in Andijk aan en hield hem staande. De politie kwam eraan en hield de man, een bekende van de politie, vervolgens aan. De verdachte had ook al geprobeerd mensen op te lichten aan de Middenweg. Op de Sorgvlietlaan was het hem gelukt om een 86-jarige bewoonster op te lichten. De man is na verhoor in verzekering gesteld.

Reageren via facebook