19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:30
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging De Pionier – Een avond zonder verrassingen

Schaakvereniging De Pionier – Een avond zonder verrassingen

Midwoud – Een avond zonder verrassingen zo kunnen we donderdag 7-11 het best beschrijven. Een ieder die deze verslagen volgt weet al de uitslagen, maar bij de ranglijst moeten we wat toelichting geven. Theo Laan staat op 3, hij heeft wel 4 wedstrijden gewonnen van de 8.

Wanneer we dan kijken naar de 12e plek van Klemens Schäffer, dan blijkt dat hij maar 4 keer kon meedoen en daarvan 2 partijen gewonnen. Nog zo’n vreemde stand, Gerco Stapel op 5, maar van de 5 er vier gewonnen! Sake Sijtsma is alle 9 avonden aanwezig geweest en kwam zo stilletjes op de 4e plek.

Het moge duidelijk zijn dat de ranglijst geen weergave is van de werkelijke krachtsverhouding. Een opkomend talent is Bas Hoepelman die van de zes gespeelde wedstrijden er 4 gewonnen heeft. Het wordt straks dringen bij de eerste vijf.

21 april 2014 houden we weer ons “Anders dan Anders” toernooi, nu met de nadruk op ons 25 jarig bestaan als schaakclub. Wij hopen dat tegen die tijd helderheid is of we dit in Abbekerk kunnen houden. Het Bonte Paard was één van onze sponsors.

Mocht Abbekerk definitief afvallen in het bijzonder voor het toernooi, dan zoeken we nog steeds ondersteuning, naast de bestaande sponsors, t.w. De Veken B.V. ambachtelijke groothandel in noten en zuidvruchten en Bouwkostenadvies T.M. Laan.

Voor nadere informatie is de penningmeester vhgroeneveld@quicknet.nl altijd bereikbaar. Voor de nieuwe lezers, zie onze website www.depionier.eu daar vindt u het juiste adres van onze locatie e.d.                                                                   

Victor H. Groeneveld.

Reageren via facebook