16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 09:29
Medemblik Actueel.

Medemblikker seniorenclub behoudt subsidie

Medemblikker seniorenclub behoudt subsidie

Medemblik – Tijdens een soms verhit debat waarbij de verwijten over en weer vlogen stelde de fractie van D66 aan de wethouder van financiën Dirk Kuipers de vraag  hoe het zit met de seniorenclub in Medemblik. Deze vereniging maakte zich ernstig zorgen over het mogelijke kwijtraken van de subsidie waarmee zij 25 x per jaar voor de ouderen diverse activiteiten organisieren.

Sinds 1980 organiseren zij voor de ouderen in en om Medemblik activiteiten voor mensen die alleen van een aow moeten rondkomen en dus bijna veroordeeld zijn tot een leven achter de geraniums. De seniorenclub was bang dat door de aangekondigde bezuinigingen zij ook sterk moesten gaan bezuinigen waardoor deze groep aow’ers de dupe zouden gaan worden.

De wethouder gaf echter gisteravond duidelijk aan dat de seniorenclub niet bang hoeft te zijn dat er op hun subsidie wordt gekort en hun goede werk gewoon door kunnen blijven zetten. De wethouder gaf ook nog even duidelijk aan dat de gemeente Medemblik absoluut geen enkele vereniging zal laten zwemmen mochten er financiële problemen ontstaan door de bezuinigingen.

De gemeente Medemblik moet bezuiniging omdat er veel minder geld vanuit Den Haag binnenkomt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?