Medemblik Actueel.

Algemeen

Drama Andijker manege – paarden naar de slager

Drama Andijker manege – paarden naar de slager

Andijk – Veel kinderen mochten nog even in Schoorl afscheid nemen van hun zo geliefde manege-paard voor deze werd afgevoerd naar de paardenslager.  Het NHD berichtte gisteren dat maar liefst 11 paarden daar zijn beland.

,,Daar kun je wat mij betreft wel van uitgaan”, vreest paardenfokker en handelaar Cees Klaver uit Schoorl. Hij verschafte de vijftien paarden uit Andijk korte tijd onderdak nadat de manege aan de Dijkweg in allerijl werd ontruimd.

De conditie van de paarden was matig, zegt Klaver. ,,Die beesten waren opgebrand, brave sjokkertjes met een slag in het wiel, zoals wij dat zeggen.” Ondervoed waren ze niet, weet Klaver. ,,Er zat genoeg vlees aan maar ze waren oud en sullig geworden. Er zaten paarden tussen van twintig jaar en ouder.”

Enkele exemplaren zijn naar andere maneges verhuisd maar minstens elf vielen in handen van handelaren op de paardenmarkt in Barneveld. ,,Dan ben je het zicht op die beesten kwijt en kan je er vanuit gaan dat ze bij de slager belanden.”

Alles wat in Andijk aan de paarden herinnert, zijn lege boxen met het stro er nog in. Nog steeds melden zich bij deze krant gedupeerde ouders die restitutie van geld eisen valst te lezen op de NHD website

Reageren via facebook