24 C
Medemblik
9 augustus 2020 03:07
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik stelt vragen aan college over slecht GSM-bereik in Andijk

VVD Medemblik stelt vragen aan college over slecht GSM-bereik in Andijk

Andijk – Andrea van Langen, fractievoorzitter van de VVD Medemblik, heeft vragen gesteld aan het College van B&W van Medemblik over het slechte bereik van GSM-toestellen in Andijk.

De Dorpsraad Andijk heeft dit probleem onder de aandacht gebracht van de politiek nu blijkt dat contacten met de providers, zoals KPN op niets zijn uitgelopen.

Situatie verbeteren
De VVD vraagt aan het college of men bekend dat mobiele telefoons in Andijk nauwelijks bereik hebben en of zij weten wat de oorzaak daarvan is. Ook wordt het College gevraagd op zij stappen genomen om dit probleem aan te kaarten bij verantwoordelijke partijen. Tot slot is het college de vraag voorgelegd wat zij gaan doen om de situatie te verbeteren.

Levensbelang
“Wij zijn blij dat de VVD deze vragen voorlegt aan het College van B&W en dat er dan vanuit de gemeente actie wordt ondernomen om het bereik in Andijk te verbeteren. We hebben veel klachten ontvangen en nog steeds melden mensen zich met de klacht dat het bereik in Andijk slecht is. Dat is niet alleen uitermate vervelend voor particulieren maar ook voor bedrijven! Buiten dat, bij ongevallen kan het van levensbelang zijn als er goed bereik is!”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

‘Alle hoop’
“We hebben o.a. KPN hierover benaderd maar die geeft telkens een standaardverhaaltje; enerzijds erkennen ze de problemen maar zeggen dat ‘alle hoop’ is gevestigd op het uitrollen van een nieuw netwerksysteem. De problemen zijn niet van de laatste tijd, en als KPN zegt ‘alle hoop’ op het nieuwe systeem te vestigen dan wordt wel duidelijk hoe men tegen dit probleem aankijkt!”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?