16.2 C
Medemblik
9 juli 2020 23:53
Medemblik Actueel.

IVN – Fossielen in beeld

IVN – Fossielen in beeld

West-Friesland – Geoloog Jan Verhofstad vertelt op zondag 10 november over ‘levende stenen’ bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen. Aanvang 14.00 uur in de Incoteczaal. Bezoekers van deze middag (vanaf 8 jaar) die in stenen zijn geïnteresseerd kunnen ook hun meegenomen planten of dierenfossielen laten identificeren. Tip: neem een eigen loep mee.

Fossielen zijn afdrukken of versteende resten van planten of dieren, en soms miljoenen jaren oud. Ze komen uitsluitend voor in afzettingsgesteenten en komen wijdverbreid voor maar leefden in een beperkte geologische tijd. Dat maakt het mogelijk om de relatieve ouderdom vast te stellen. Fossielen zijn vaak onopvallend aanwezig in het straatbeeld. Maar in gevels van gebouwen, zwerfkeien aan de dijk en stoepstenen komen ze veel voor. Als je er oog voor hebt… Maar na voorbeelden en duidelijke uitleg van Jan wordt het ontdekken van fossielen een stuk makkelijker en interessanter voor jong en oud.

Overige informatie:

  • Waar: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, Bovenkarspel
  • Wanneer: Zondag 10 november 2013
  • Hoe laat: 14:00 uur
  • Kosten: Gratis

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?