Weerbericht Medemblik woensdag 6 november – vanmiddag langdurig regen

Weerbericht Medemblik woensdag 6 november - vanmiddag langdurig regen

Weerbericht Medemblik woensdag 6 november – vanmiddag langdurig regen

Medemblik – Het is een komen en gaan van regengebieden vanuit het zuidwesten. Deze trend wordt veroorzaakt door actieve lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan en zet de komende tijd nog even door. Pas in de loop van volgende week kan een hogedrukgebied zijn invloed laten gelden en zorgen voor droger weer.

Vanmorgen is het eerst nog een paar uur droog en zien wij zelfs regelmatig de zon nog even. Aan het einde van de ochtend / begin van de middag trekt de lucht dicht met bewolking en gaat het langdurig regenen. De verwachte hoeveelheid neerslag is rond de 11mm dus weer een drijfnatte dag staat ons te wachten. De temperatuur is met 13 graden vrij normaal voor de tijd van het jaar. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en draait later vanavond naar het zuiden en is matig tot vrij krachtig 5Bft. Vannacht daalt de temperatuur naar zo’n 10 graden.

Donderdag wordt ook weer een kletsnatte dag waarbij er mogelijk nog meer regen gaat vallen dan vandaag. Wel is dankzij aanvoer van warmere lucht uit het zuiden van Europa de temperatuur zo’n 3 graden hoger dan vandaag, het wordt ongeveer 16 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten 4Bft.

De rest van de week blijft sterk wisselvallig met soms langdurig regenval. Pas na het weekend wordt het wat beter, een hogedrukgebied komt onze richting op en zorgt voor een wat rustig weerbeeld met meer zon en droger weer. Dus nog even doorbijten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.