24.3 C
Medemblik
15 augustus 2020 16:16
Medemblik Actueel.

Opleiding IVN natuurgids

Opleiding IVN natuurgids

West-Friesland – IVN Natuurgidsencursus geeft een inspirerende invulling van je vrije tijd. Op dinsdag 12 november is er om 19.30 uur een voorlichtingsavond over de Natuurgidsencursus. Voor wie niet kan is er een mogelijkheid om op zondagmiddag 17 november om 14.00 uur langs te komen. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Streekbos Paviljoen van IVN West-Friesland.

 IVN natuurgidsen vertellen graag over de natuur. Ze worden opgeleid om met hun kennis, vaardigheid en enthousiasme een breed publiek te informeren over de natuur in dorp, stad en buitengebied. In heel Nederland zijn IVN afdelingen actief en bij IVN afdeling West-Friesland is een grote groep vrijwilligers al meer dan 40 jaar actief om excursies te geven aan schoolkinderen en volwassenen, om ze te laten zien hoe mooi de natuur en het landschap zijn.

Tijdens de Natuurgidsencursus geven gespecialiseerde docenten lessen over het landschap, flora en fauna van de eigen leefomgeving. Meedoen met de weidevogelbescherming in het voorjaar of deze winter nog op stap met de wilgenknotgroep. Het kan allemaal tijdens de Natuurgidsencursus. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen: planten, paddenstoelen, vleermuizen, vissen, vogels en insecten, landschap en beheer. Ook de invloed van het handelen van de mens op de omgeving komt aan de orde.

Het leuke van de Natuurgidsencursus is dat je een hele tijd optrekt met andere mensen met dezelfde interesse voor de natuur om je heen. Dat schept een band. Je leert met hele andere ogen naar je omgeving te kijken en leert hoe je dit over kan brengen op andere mensen. Er gaat een wereld voor je open. De natuurgidsencursus is geschikt voor volwassenen van elle leeftijden, dus ook voor oudere mensen die er graag op uit gaan in de natuur. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Start cursus en kosten

De Natuurgidsencursus duurt anderhalf jaar en begint op 7 januari 2014. De lessen vinden om de twee weken op dinsdagavond plaats in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. De praktijkochtenden vinden plaats op diverse locaties in de omgeving en zijn over het algemeen op zaterdagochtend, ook om de 2 weken. In juni 2014 vindt er een veldweekend plaats op Texel. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Kosten € 275,- incl. het weekend opTexel

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 30 cursisten. Bij meer aanmeldingen wordt er een reservelijst aangelegd. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Astrid Bijster: 0229-275673 of per e-mail: a.bijster@ivn-westfriesland.nl. U wordt dan automatisch uitgenodigd voor de voorlichtingsavond.

Details

  • Datum: dinsdag 12 november 2013
  • Starttijd: 19:30
  • Eindtijd: 22:00
  • Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?