15.5 C
Medemblik
28 mei 2020 12:43
Medemblik Actueel.

Operaconcert Westfrisia Cantat

Operaconcert Westfrisia Cantat. Hoogspanning bij Westfrisia Cantat.

Operaconcert Westfrisia Cantat

Onderdijk – Nog niet zo lang geleden vond onze welbespraakte premier Rutte dat we de crisis moesten bestrijden door  met z’n allen meer geld te  gaan uitgeven. Dat gaf, volgens hem althans, het beste resultaat.

Bij Westfrisia Cantat vinden ze dat investeren in kwaliteit minstens zoveel en misschien zelfs wel meer resultaat oplevert. Daar is het afgelopen jaar dan ook met veel overtuiging en met een overdosis aan enthousiasme door dirigent Wim Dijkstra en de koorleden aan gewerkt. Samen met de  uitgenodigde solisten moet dit resulteren in een aansprekende uitvoering.

De sopraan Leonie van Veen en de tenor Marc Omvlee en de bariton Nanco de Vries zijn al bekend bij de regelmatige bezoekers van de concerten van Westfrisia Cantat.

Sopraan Martha Bosch treedt voor het eerst op  in Onderdijk.

Voor de pauze klinkt er een mix van werken van verschillende componisten; Verdi, Mozart, Rossini en Schubert passeren de revue. Het koor zingt, samen met de solisten  enkele bekende stukken o.a. uit I Lombardi, Die Zauberflöte, Don Pasquale en Demiramide.

De vaardige handen van Willem Woestenburg zullen dit deel van het concert op vertrouwde manier op de vleugel begeleiden. Na de pauze zal het programma, zoals al enkele jaren het geval is, gewijd zijn aan één componist. Dit jaar is de keuze gevallen op Gaetano Donizetti en zijn komische opera

”l Elisir d’Amor“. Misschien niet de allerbekendste opera, maar wel heel mooie muziek.

Om het geheel nog meer glans te geven zal de begeleiding verzorgd worden door het kamerorkest Collectivum Musonia; een groep van bevlogen musici die op enthousiaste wijze aan diverse projecten medewerking verleent. Het is al vele jaren geleden dat  Westfrisia Cantat een concert met orkestbegeleiding gegeven heeft;  de koorleden kijken er met spanning naar uit. 

Duidelijk is dat operakoor Westfrisia Cantat er, onder leiding van dirigent Wim Dijkstra, alles aangedaan heeft om een goed concert neer te zetten.

Kortom: Een must voor de liefhebbers van operamuziek! Laat deze kans dus niet aan u voorbij gaan.

  • Zondagmiddag 10 november om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk.
  • Kaarten aan de zaal € 17.50, voorverkoop € 16.00
  • Bestellen: Telefonisch: 0228 582045 of 0228 581238 of via de website.
  • Alle informatie vindt u op: www.westfrisiacantat.nl

 

Reageren via facebook