Medemblik Actueel.

Algemeen

Open dagen Fitness voor senioren in Andijk en Wervershoof

Open dagen Fitness voor senioren Andijk en Wervershoof

Open dagen Fitness voor senioren in Andijk en Wervershoof

Andijk|Wervershoof – Sportservice West-Friesland organiseert in november en december 2013 open dagen Fitness voor Senioren in de woonzorgcentra in Andijk, Hoogkarspel, Venhuizen en Wervershoof. Inwoners van de gemeente Drechterland en Medemblik van 65 jaar en ouder worden uitgenodigd de open dagen te bezoeken en deel te nemen aan de proefles.

Data en programma

Dinsdag 19 november om 14:00 uur vindt de open dag plaats in Hoogkarspel en dinsdag 26 november om 14:00 uur in Wervershoof. In Andijk wordt de open dag gehouden op dinsdag 10 december 16:00 uur en in Venhuizen op Woensdag 11 december om 14:00 uur. Het programma op alle deelnemende locaties duurt 2 uur. In Hoogkarspel, Venhuizen en Wervershoof zal om 14:30 uur en 15:30 uur de fitnessinstructrice een korte proefles geven, zodat u kunt ervaren hoe de lessen in zijn werk gaan. In Andijk zal dit om 16:30 uur en om 17:30 uur zijn. U bent van harte welkom voor meer informatie over Fitness voor Senioren of om een proefles mee te draaien. U hoeft geen sportkleding te dragen, maar schoeisel met een platte zool wordt aangeraden.

Voor wie en wanneer?

In 2009 heeft Sportservice West-Friesland in samenwerking met de gemeenten Drechterland en Medemblik in vier woonzorgcentra een fitnessruimte geopend waar 65-plussers met leeftijdsgenoten kunnen sporten. Fitness voor senioren is speciaal bedoeld voor inwoners van de gemeente Drechterland en Medemblik, zowel zelfstandig wonend als woonachtig in een woonzorgcentrum. De fitnesslessen vinden wekelijks plaats in groepen van maximaal tien deelnemers en onder begeleiding van een ervaren instructeur. Gezelligheid in de les is voor zowel de instructeurs als deelnemers een belangrijk aspect. Het is ook mogelijk om samen met uw partner of een vriend of vriendin op te geven voor de lessen. 

Intake door fysiotherapeut

Een fysiotherapeut stelt aan het begin samen met u een persoonlijk trainingsprogramma op, hierna kunt u de fitnesslessen gaan volgen. De instructeur houdt rekening met uw lichamelijke mogelijkheden, iedereen heeft dus de mogelijkheid om mee te doen met de lessen Fitness voor Senioren.

Waarom fitness voor senioren?

Fitness zorgt ervoor dat uw spieren, gewrichten, pezen en botten langer sterk en soepel worden gehouden. Door een betere conditie en lichamelijke gesteldheid kunt u langer zelfstandig functioneren en dit verkleint ook de kans op vallen. Verder zorgt regelmatig bewegen voor een gunstigere bloeddruk en lagere hartslag.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over fitness voor senioren in het woonzorgcentrum bij u in de buurt? Kom naar een van de open dagen, kijk op www.sportservicewestfriesland.nl of neem contact op met Sportservice West-Friesland: tel 0229-287700, e-mail info@sportservicewestfriesland.nl.

Reageren via facebook