15.8 C
Medemblik
27 september 2020 08:52
Medemblik Actueel.

Vierde fase Schepenwijk van start

Wethouder Kasper Gutter tekent samen met P.H. Langenberg, directeur ZeemanVastgoed en P.M. van Oeveren, ontwikkelingsmanager Bouwfonds Ontwikkeling
Wethouder Kasper Gutter tekent samen met P.H. Langenberg, directeur ZeemanVastgoed en P.M. van Oeveren, ontwikkelingsmanager Bouwfonds Ontwikkeling

Vierde fase Schepenwijk van start

Medemblik – Wethouder Kasper Gutter ondertekende met ZeemanVastgoed en Bouwfonds Ontwikkeling de realisatieovereenkomst voor de volgende woningbouwfase in de Schepenwijk in Medemblik.

Vierde fase Schepenwijk van start
Vierde fase Schepenwijk van start

De realiseringsovereenkomst is voor de ontwikkeling van de vierde fase van de nieuwe woonwijk Schepenwijk II in Medemblik. De nieuwe woonwijk vormt een logisch vervolg op het inmiddels gerealiseerde plan Schepenwijk I. Het gaat hierbij om de stadsuitbreiding in zuidwestelijke richting.

De potenties en de kwaliteiten van het te ontwikkelen gebied bieden volop mogelijkheden om een woningbouwlocatie met veel afwisseling te realiseren. Met name de waterrijke omgeving bepaalt voor een belangrijk deel de ruimtelijke kwaliteit van het woongebied. Het is namelijk aangesloten op vaarroutes in de omgeving.

In het plan Schepenwijk II zullen in 5 fasen ongeveer 180 woningen worden gerealiseerd, waarvan inmiddels het overgrote deel is gebouwd. De fase die nu in de verkoop gaat zal bestaan uit twee onder een kapwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen. Verkoop van de vierde fase start in november 2013 en bestaat uit 17 koopwoningen die allemaal aan het water liggen. Volgens de huidige prognose zal er in het voorjaar 2014 gestart worden met de bouw.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?