Medemblik Actueel.

Regionieuws

Landelijke Natuurwerkdag 2013. Pluk een appeltje voor thuis….

Landelijke Natuurwerkdag 2013. Pluk een appeltje voor thuis….

Medemblik – Help de boswachters mee! Komende zaterdag 2 november gaan we aan de slag in onze oude boomgaard in de Eilandspolder tijdens de Landelijke Natuurwerkdag 2013. Pluk een appeltje voor thuis….

Bijzondere locatie in hartje Noord-Holland

Wij ontvangen u graag op 2 november, voor een onvergetelijke ervaring in de natuur! Neem een kijkje bij onze honderd jaar oude boomgaard in de Eilandspolder (Driehuizen). De tocht er naar toe alleen al is spectaculair. De boomgaard ligt namelijk op een eiland en is alleen per boot bereikbaar. Onze 4 ha oude boomgaard ziet er meer uit als een verwilderd natuurbos. Maar de natuurwaarden zijn er hoog. Om dit in stand te houden zijn vele handen nodig. Extra bijzonder is dat we aan de slag gaan met de boswachters. We gaan de boomgaard ‘licht en lucht’ geven.

Appeltje of peer plukken voor thuis

We gaan snoeien met beugelzagen en kniptangen. Andere bomen dan fruitbomen zullen worden verwijderd waardoor de oude fruitbomen meer ruimte en licht zullen krijgen. U helpt dus zelfs mee aan het voorbestaan van een cultuur historisch waardevolle omgeving in een duizend jaar oud en veenweidegebied met moerasjes, veenmosrietvelden en veel weidevogels. Er verblijven en broeden veel vogels, waaronder een blauwe reigerkolonie, lepelaars, en de grote bonte specht. Neem zelf even een lunch mee dan zorgen wij voor koffie, thee en soep. En er valt altijd wel een appeltje of peer te plukken voor thuis, van soorten die niet meer in de winkel te krijgen zijn.

Aanmelden

Ga naar Landelijke Natuurwerkdag om u aan te melden!

Reageren via facebook