17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 05:08
Medemblik Actueel.

Deen sponsort fruit bij Nationaal Schoolontbijt 2013

Deen sponsort fruit bij Nationaal Schoolontbijt 2013

Nationaal Schoolontbijt 2013
Nationaal Schoolontbijt 2013

Hoorn –  Maandag 4 november vindt de officiële opening plaats van de 11e editie van het Nationaal Schoolontbijt; de week waarin zo’n 500.000 kinderen van 2500 scholen, samen gaan ontbijten. Het landelijk evenement laat heel Nederland zien hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is. Bakkerij Pater en DEEN organiseren dat in Noord-Holland en Flevoland de kinderen op school uitleg krijgen over ontbijt en ontvangen alle kinderen een broodpakket met fruit. Met deze actie wil DEEN aangeven dat ze het Nationaal Schoolontbijt graag ondersteunt en wil meewerken om kinderen bewust te maken van een goed ontbijt. Dit jaar vertellen we de kinderen ook over het goede doel Bake for life en hoe de kinderen in Afrika ontbijten.

Zoals bekend, is uit onderzoek is gebleken dat één op de zes kinderen van alle leerlingen van de scholen die deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt, soms zonder ontbijt naar school komt. Zonder ontbijt heeft een kind weinig energie en komt het een schooldag moeilijk door. Dit jaar vertellen we tijdens het ontbijt ook over het goede doel Bake for life en laten we zien hoe de kinderen in Afrika ontbijten. DEEN en bakkerij Pater willen graag aandacht vragen voor het Nationaal Schoolontbijt door ontbijtpakketten uit te delen op scholen in hun buurt. Van alle 65 supermarkten van DEEN gaat de bedrijfsleider naar de scholen om de ontbijtpakketten met fruit te overhandigen aan de kinderen. Zij geven uitleg over de importantie van het dagelijkse ontbijt en vertellen daarnaast over het goede doel Bake for life, die bakkerijen opzet in Afrika zodat de mensen daar ook kunnen ontbijten.

Aftrap

DEEN en bakkerij Pater trappen dinsdag 5 november af met hun ontbijtjes op de scholen. Om 8.00 uur zal er in Volendam worden ontbeten met de St. Jozef school. Tijdens dit ontbijt in de ontvangstruimte St. Jozef in Volendam zullen Pater en DEEN uitleg geven over Bake for life en zal een Afrikaans Jambo koor zingen. De spelers FC Volendam zullen mee ontbijten met alle kinderen. Tijdens het ontbijt in Volendam zal het officiële startsein worden gegeven voor het uitdelen van de bijna 15.000 ontbijtjes in Noord-Holland en Flevoland.

Goede doelen

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar twee goede doelen. Eén van deze goede doelen dit jaar is wederom Bake for Life. Deze organisatie is heel actief in ontwikkelingslanden en geeft jonge gehandicapten een kans door het bouwen van bakkerijen waar zij worden opgeleid tot bakker en zo in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het andere goede doel is War Child.

Reageren via facebook