Brekend nieuws – Inval Faunaland Entius Medemblik – Update

Medemblik –  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag onderzoek gedaan bij een hondenverkoper in Medemblik. De NVWA heeft verschillende meldingen gehad dat deze verkoper zieke honden zou hebben verkocht. Daarom onderzoekt de NVWA de herkomst van de dieren en controleert of de verkoper zich houdt aan de (inrichtings) eisen van het Honden- en kattenbesluit.

De  NVWA en de politie voeren hier een gezamenlijk onderzoek uit. De NVWA doet verder geen uitspraken over inspecties bij individuele bedrijven. Voor meer informatie over het voorkomen van misstanden in de hondenhandel zie ook: http://www.nvwa.nl/onderwerpen/dieren/dossier/honden-en-katten1/hondenhandel-misstanden-voorkomen

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.