16 november sinterklaasintocht Medemblik

Sinterklaas in 2012..
Sinterklaas in 2012..

16 november sinterklaasintocht Medemblik

Medemblik|Ingezonden –  Menig kinderhartje slaat zaterdag 16 november, rond 14.00 uur over. Sinterklaas vaart de Oosterhaven van Medemblik binnen. Hij heeft laten weten dat hij enorme zin heeft in een feestje vol blijheid en kindervreugde. Sint moest wel iets van zijn hart: “We hebben geen tijd voor zeurpieten”.

Er wordt dan ook flink uitgepakt met een muzikaal en swingend onthaal. De gouden keeltjes van het kinderkoor van basisschool de Meridiaan zingen de Sint letterlijk naar binnen. En wat te zeggen van ‘de Dazzling Petes’. In korte tijd hebben de danspieten zich een dansspektakel eigen gemaakt met hulp van Tamara Blokzijl van de dansschool uit Zwaag. De muzikale opluistering is weer in handen van de drumband en de harmonie van Crescendo. 

Het ontvangstcomité staat dit jaar paraat voor een warm welkom voor de Sint. Burgemeester Frank Streng en de Dakdravers als razende reporters; juffrouw Doortje en juffrouw Harma. Alles moet volgens plan verlopen, zonder in te boeten op een feestelijke sfeer.

Kinderfeest

Zoals gebruikelijk gaat Sinterklaas in een koets over het Gedempte Achterom, vervolgens door de Nieuwstraat, via het Bagijnhof, de Ridderstraat, Westerhaven, Overtoom en tenslotte weer door de Ridderstraat naar het Sint Pieter. Daar gaat om 15.00 uur het kinderfeest van start. Voor het sinterklaasfeest in het Sint Pieter, dat duurt tot 16.30 uur, zijn kaartjes te koop bij benzinestation Koper aan de Randweg, bij het Sint Pieter zelf en bij verfspeciaalzaak Nico Vermeulen in het Bagijnhof. Kosten € 1,50 per stuk. Het feest is voor kinderen tussen vier en negen jaar. Voor de ouders is er geen plaats.

Hieronder ziet u een sfeer reportage van de sinterklaasintocht 2012

[wppa type=”slideonlyf” album=”55″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.