Weerbericht Medemblik maandag 28 oktober – Zuidwesterstorm met zeer zware rukwinden

Weerbericht Medemblik maandag 28 oktober – Zuidwesterstorm met zeer zware rukwinden

Weerbericht Medemblik maandag 28 oktober - Zuidwesterstorm met zeer zware rukwinden

Medemblik – Het is zeer onstuimig vandaag. Aan zee en op het IJsselmeer komt het tot (zware) storm, windkracht 9-10. Daarbij is kans op zeer zware windstoten van 90-130 km/u. Buitenshuis en op de weg goed opletten!

Vandaag starten wij de dag met een heuze zuidwesterstorm die in een hoog tempo over onze regio trekt. Hierbij komen zeer zware rukwinden voor tot misschien wel 13okm/pu wat er voor gaat zorgen dat er grote kans is op afwaaiende takken, rondvliegende dakpannen ect… ect..  Vooral omdat de bomen nog lang niet alle bladeren zijn verloren is de kans groot dat deze kunnen gaan omvallen.  Ook valt er veel regen waardoor in combinatie met de afgewaaide bladeren de wegens soms verradelijk glad kunnen worden.  De temperatuur is met 16 graden zo’n 3 graden boven normaal voor de tijd van het jaar.

Vanmiddag trekt het stormveld weg richting de Oostzee en komen wij in rustig herfst weer terrecht.  De nacht verloopt helder en het koelt af naar 9 graden.

Vanaf morgen ziet het weer er veel vriendelijker uit dan de laatste 2 dagen. Het is grotendeels onbewolkt met een vrij krachtige wind 4Bft uit het zuidwesten maar de temperatuur komt niet meer boven de 13 graden uit. De nachttemperaturen blijven steken op 6 graden.  Vanaf donderdagnacht kan het weer gaan regenen maar veel zal er niet gaan vallen.

Screenshot_1

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.