Medemblik Actueel.

Nieuws van Kinderboerderij ’t Langoortje

Nieuws van Kinderboerderij ’t Langoortje

Medemblik – Met stiekem een beetje trots presenteren wij u onze eerste nieuwsbrief van kinderboerderij ‘t Langoortje. In de toekomst hopen wij deze gemiddeld eens per maand uit te brengen, zodat iedereen die dat leuk vindt over ons kan lezen en weet waar wij ons voor inzetten.

Er is veel gebeurd in de afgelopen periode: Zo is de veestapel van de kinderboerderij uitgebreid met een jong Nubisch bokje: Sjeerd. Hij is geboren op 18 maart te Heerhugowaard bij kinderboerderij de Bongelaar en is hij bij ons gekomen op 20 juli. Deze mooie meneer met al zijn bokkenstreken is te bewonderen in onze achterste weide.

In onze achterste weide lopen ook andere bijzondere dieren. Zo hebben wij daar de Ouessantschaapjes lopen (minischaapjes) en twee prachtige Peruaanse alpaca’s: Caruso (de bruine) en Belmondo (de witte).

Naast  het nieuwe bokje Sjeerd, waarvan wij hopen dat hij samen met onze witte Nubische geit Mona komende lente prachtige kleine geitjes krijgt, hebben we nu ook 4 kuikens rondlopen die al hard onderweg zijn om kip en haan te worden. Ze zijn meestal in de achterste weide tussen de Alpaca’s te vinden en zoeken eigenlijk een nieuw huis… Ook zijn er helaas drie kippen en een haan bij ons over het hek gezet, deze lopen meestal rond de volière. Ook deze prachtige heer en dames zoeken nog een nieuw huisje.

Het is alweer even geleden maar natuurlijk is bij ons dierendag niet ongemerkt voorbij gegaan. Onze dieren zijn flink verwend en Harry & Mieke, onze hangbuikzwijntjes hebben een prachtige bal en een autoband gekregen. Hier waren ze natuurlijk reuze blij mee.
Harry had het ook zeker wel verdiend want hij had wel heel erg veel pech met zijn ontstoken poot waarvoor maar liefst drie keer de dierenarts heeft moeten komen. Gelukkig is alles weer op zijn pootjes terechtgekomen en gaat het nu weer een stuk beter met Harry maar ook met onze geitendames… Een aantal van hen begon wat met de gezondheid te kwakkelen maar de dierenarts kon vaststellen dat het alleen wat ouderdomskwaaltjes betrof.

Ook goed nieuws wat betreft de vrijwilligers! In de afgelopen maanden hebben we 4 nieuwe kanjers mogen verwelkomen wat ons straks na een goede inwerkperiode hopelijk de mogelijkheid geeft om op vaste tijden te openen! Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom! Kom dus gerust een keertje langs voor een rondleiding, praatje of kennismaking met één van de huidige vrijwilligers!

Tot slot zijn we gestart met de verkoop van kerstkaarten. Deze kosten € 0,50 net als de verschillende voerzakjes die we verkopen. Natuurlijk hopen we op een gretige afname want daar kunnen wij weer veel goede dingen voor de dieren mee doen!

Nieuwsgierig geworden naar onze kinderboerderij met de vele dieren? Wij zijn elke woensdagmiddag geopend voor publiek mits het weer ’t toe laat. Maar ook op de woensdagmorgen, de donderdagmorgen en in het weekend kan er een kijkje worden genomen. We streven naar vaste openingstijden welke wij hopelijk in de volgende nieuwsbrief definitief kenbaar kunnen maken!

Reageren via facebook