Medemblik Actueel.

Algemeen Politie

33-jarige Rotterdammer vlucht voor alcoholcontrole in Medemblik

33-jarige Rotterdammer vlucht voor alcoholcontrole in Medemblik

Medemblik – Tussen 20.00 en 22.00 uur werd gecontroleerd op de Almereweg in Medemblik. Van de 110 gecontroleerde bestuurders bleek slechts een persoon teveel te hebben gedronken. Deze bestuurder negeerde aanvankelijk een stopteken, waarbij hij bijna een politiemedewerker aanreed. Deze kon zich door opzij te springen nog net in veiligheid brengen.

De politie zette de achtervolging in. De verdachte ging er met hoge snelheid vandoor. Op de N239 haalde hij snelheden van ruim boven de 160 km per uur, terwijl 80 km is toegestaan. Hij haalde ook op onverantwoorde wijze in, waardoor tegenliggers de berm in moesten.

Vervolgens reed hij in Abbekerk met snelheden tegen de 100 km per uur, waar 30 is toegestaan. Uiteindelijk kreeg de politie hem in Benningbroek te pakken. De man had teveel alcohol gebruikt. Hij blies 385 ug/l, bijna twee maal het toegestane maximum van 220 ug/l.

De man, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Zijn rijbewijs, waarbij overigens aan de echtheid wordt getwijfeld, is ingevorderd. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Reageren via facebook