17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 17:24
Medemblik Actueel.

Medemblikker Pim Schipper zevende op NK Schaatsen 500m

Medemblikker Pim Schipper zevende op NK Schaatsen 500m

Medemblikker Pim Schipper zevende op NK Schaatsen 500m

Medemblik – Tijdens de NK afstanden in het Thialf stadion in Heerenveen is Medemblikker Pim Schipper zevende geworden op de 500m met een prima tijd van 35:34. Pim moet het vooral hebben van de 1000m wat zijn specialiteit is.  Dat bleek wel tijdens een trainingswedstrijd afgeleopen zaterdag toen hij simpel een 1.09, 59 op de klokken zette.

Na afloop had Schipper uiteraard de grootste glimlach op zijn gezicht. ,,Hier ben ik wel blij mee, ja’’, reageerde hij. ,,Of ik tijdens de race doorhad dat ’t zo goed ging? Nee, helemaal niet. Als mijn eindtijd een halve seconde langzamer was geweest, had dat ook gekund. Het was een mooie verrassing.’’

Schipper had eerder deze zomer al aangegeven dat hij zich sterker voelde dan een jaar geleden, maar dan is het altijd de vraag of hij ook op het ijs die stap kon maken. Het antwoord is volmondig ‘ja’. ,,Dit is mijn beste trainingswedstrijd ooit. Ik ben vooral conditioneel gegroeid en dan merk je dat het ook technisch beter gaat. Wat deze tijd voor volgende week betekent? Geen idee eigenlijk. Dat zien we dan wel weer.’’

Pim Schipper start morgen op de 100m die om 13:30 begint.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?