23.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 05:56
Medemblik Actueel.

Erelid FC Medemblik Piet Steeman overleden

Erelid FC Medemblik Piet Steeman overleden

Piet Steeman
Piet Steeman

Medemblik – Donderdag 24 oktober heeft ons het bericht bereikt dat ons erelid Piet Steeman ons op 79-jarige leven is ontvallen. Het is niet geheel onverwacht want Piet was al een tijd ernstig ziek maar toch komt het keihard bij ons aan.

Als voetballer heeft Piet bij MFC zowel in het eerste, het tweede als de zaterdag 1 gespeeld. Vooral in het tweede is hij jarenlang een vaste waarde geweest. Hij stond daarbij bekend als een bikkelharde voetballer die alle daarbij behorende blessures, tot aan botbreuken aan toe, heeft gehad.

Piet was ook het vaste gezicht in het kassahokje in “de Kuip”. Jarenlang stond hij bij de thuiswedstrijden van het eerste in dit hokje. De hilariteit was dan ook groot toen Piet op een dag met kassahok en al van de dijk af tuimelde.

Piet is 30 jaar penningmeester geweest van MFC. En in zijn hoedanigheid als hoeder van de schatkist stond hij er om bekend dat op alle vragen om geld in eerste instantie steevast “nee” werd geantwoord. In die 30 jaar als bestuurslid stond zijn hele leven, zowel binnen als buiten het gezin, in het teken van MFC. Financieel had hij alles onder controle en de club stond er in die periode financieel dan ook zeer goed voor. Piet besloot te stoppen met zijn bestuurlijke bemoeienis toen de plannen voor het bouwen van een tribune door de ledenvergadering werden geloodst. Hij was het absoluut oneens met de komst van de tribune en de hierbij behorende investeringen. Hij voorzag een financiële ramp. Helaas kreeg hij jaren later gelijk.

Nadat hij zwaar verbolgen was gestopt als penningmeester heeft hij decennia lang geen stap meer op het complex gezet. Zo zwaar lag het bij hem. Zelfs toen zijn zoon Pieter penningmeester werd liet hij zijn gezicht niet zien. Zijn club was pijn gedaan en hij kon dit niet verkroppen. De tijd heelde dus niet alle wonden. Pas bij het 100-jarig bestaan kwam hij voor het eerst weer op het complex. Toen zijn kleinzoon Pim begon te voetballen zagen we hem nog steeds niet vaak maar gelukkig wel weer wat frequenter.

Piet, bedankt voor alles wat je voor het voetbal in Medemblik hebt betekend. De naasten wensen we heel veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.

Bron: FC Medemblik

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?