Wervershover en oplichter Theo K. krijgt jaar celstraf

Wervershover en oplichter Theo K. krijgt jaar celstraf

Wervershoof – De 65-jarige oplichter Theo K. uit Wervershoof is gisteren door de rechter van de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 1 jaar celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tevens moet hij 240 uur onbetaald arbeid verrichten en kreeg hij een boete van 5000 euro.

De uitspraak is gelijk aan de eis van de advocaat-generaal.  Theo K. moet tegens € 10.000,- terugbetalen aan zijn slachtoffers, deze € 10.000,- is maar een schijntje van het geld dat hij deze mensen en bedrijven afhandig heeft gemaakt.  Het Openbaar Ministerie heeft een zo goed mogelijke selectie gemaakt uit de enorme lijst van zaken die tegen K. waren aangespannen.

De uiteindelijke straf is lager dan die van de rechtbank in Alkmaar , deze veroordeelde K. in juni 2011 tot zestien maanden cel waarvan zes voorwaardelijk. De rechter in Amsterdam hield oa rekening met de leeftijd van de verdachte en dat er tussen de 2 rechtzaken teveel tijd zat.

Theo K. verrichte zijn oplichtingspraktijken via zijn eigen bedrijf, K. had een bedrijf die financiële hand en spandiensten leverde aan derden.  K. deinste er ook niet voor terug om zelfs zijn eigen familieleden op te lichten. K. werkte oa. met valse werkgeversverklaringen, salarisspecificaties en inkomstenverklaringen, tevens had hij geen bankvergunning maar gaf zich wel uit als bankier waarbij hij het AMF volledig negeerde.

Al het geld is mogelijk op gegaan aan de vele casinobezoeken die Theo K. heeft gedaan in de jaren dat hij met zijn oplichtingspraktijken bezig was.  Maar of de waarheid ooit boven water zal komen is zeer onwaarschijnlijk daar de gehele boekhouding een enorme chaos was.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.