Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 24 oktober – mooie herfstdag.

Weerbericht Medemblik 24 oktober - mooie herfstdag.

Weerbericht Medemblik 24 oktober – mooie herfstdag.

Medemblik – Vandaag wordt een mooie herfstdag. Er is regelmatig zon, weinig wind en het wordt 17 graden. Morgen verloopt regenachtig. Zaterdag ziet er weer best redelijk uit, maar zondag en vooral ook maandag wordt het onstuimig met veel regen en wind.

Vandaag beginnen we met brede opklaringen en weinig wind. De temperatuur loopt op naar zo’n 16 á 17 graden uit de wind in de zon is 20 graden nog makkelijk haalbaar. Vanmiddag neemt de wind iets in kracht toe en waait uit het zuiden tot zuidwesten.  Vannacht komt er vanuit het zuidwesten bewolking onze kant op maar regen gaat er nog niet uitvallen, het koelt af naar zo’n 10 graden.

Vrijdag is de omslagdag. Wij gaan afscheid nemen van het mooie nazomerse weer dat wij de laatste dagen hebben gehad en krijgen te maken met de herfst. Het is vrijdag regenachtig, er staat een stevige wind 4 á 5Bft en de zon zal maar weinig te zien zijn. De temperatuur is nog wel boven normaal met 17 graden.

Het weekend begint zonnig op zaterdag met nog steeds temperaturen van boven normaal maar de omslag naar het herfst weer is al duidelijk merkbaar door de aanwezigheid van een krachtige wind 4 á 5 bft. Deze trekt op zondag nog verder aan naar 5 á 6Bft en zorgt er bovendien voor dat een gebied met veel regen onze kant op komt. De temperatuur komt niet meer boven de 15 graden uit. ]

Na het weekend lijkt vooral maandag zeer onstuimig te gaan verlopen, mogelijk krijgen wij een zware storm te verduren, windkracht 10 tot 11 met rukwinden die ruim boven de 100km/pu liggen. Maar dit laatste is nog onzeker.

Reageren via facebook