Medemblik Actueel.

Verbouwing De Bonte Piet voltooid.

Verbouwing De Bonte Piet voltooid.

Nieuwe steunbalken
Nieuwe steunbalken

Oostwoud – De verbouwing bij De Bonte Piet is bijna klaar! Er zijn 25 steunbalken vervangen en al het houtwerk is behandeld tegen houtworm. Door jarenlang achterstallig onderhoud was de houtconstructie zeer zwaar aangetast door vocht, houtworm en weersinvloeden.

Dat zorgde er voor dat de constructie ernstig verzwakt was en het niet lang zou duren dat er delen zouden instorten. Helaas is het gebrek aan geld altijd een probleem bij veel dieren opvangcentra. Deze werkzaamheden kunnen alleen door een professioneel bedrijf gedaan worden. Veel kleine klussen kunnen de vrijwilligers van De Bonte Piet zelf doen met minimale kosten.

Aangezien deze werkzaamheden toch noodzakelijk waren had De Bonte Piet een verzoek ingediend bij Stichting Dierenlot. Deze stichting steunt al jaren grote en kleine dierenorganisaties met allerlei middelen.

Ook de dieren transport ambulance is door Stichting Dierenlot ter beschikking gesteld. De Bonte Piet is daar onvoorstelbaar gelukkig mee. De blijdschap was groot toen Stichting Dierenlot aangaf De Bonte Piet financieel te willen steunen met deze verbouwing. De totale bijdrage was 5000 euro! De Bonte Piet wil dan ook iedereen van  harte bedanken voor deze prachtige bijdrage! Op dit moment is De Bonte Piet weer volledig geopend en kunnen zij alle dieren weer opvangen in een veilige omgeving!

Reageren via facebook