Medemblik Actueel.

Algemeen

Uitnodiging diner scholieren SG Newton Hoorn

Uitnodiging diner scholieren SG Newton Hoorn

Hoorn – Op 7 november a.s. organiseren leerlingen van de Cooking & Skills klas van SG Newton voor het derde achtereenvolgende jaar een diner voor een goed doel. In samenwerking met de werkgroep Fairtrade Hoorn en de Wereldwinkel koken de scholieren met biologisch verantwoorde ingrediënten en fair trade producten. De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Madat Nepal. Er is plek voor 100 gasten. Het diner is van 18.00 tot 21.00 uur in l’Orangerie , het restaurant van de school, Dampten 22 in Hoorn. Geniet mee tijdens deze gezellige avond.  

De Stichting Madat Nepal bestaat al 20 jaar en ondersteunt in Nepal verschillende projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Met het ingezamelde geld wordt er o.a. voor gezorgd dat de Nepalezen beter drinkwater krijgen. Bovendien besteedt de Stichting geld aan de verbetering van het onderwijs en koopt zij medicijnen.

De leerlingen van SG Newton koken deze avond t.b.v. Madat Nepal. 50 procent van de opbrengst gaat naar het goede doel. De Stichting Madat Nepal hoopt dat veel mensen op SG Newton komen dineren. Theo Muller, docent koken: “Ik weet dat het werken voor een goed doel leerlingen stimuleert. Door dit keer ook met fair trade producten te werken, worden ze zich ook bewust van het bestaan eerlijke producten. Het is goed dat toekomstige koks dit weten.” 

Fair trade 

Het diner is dus zoveel mogelijk fair trade. Ook worden biologisch verantwoorde ingrediënten gebruikt. Fair trade staat voor eerlijke handel. Dit betekent, dat de boeren of werkgevers  een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, zoals koffie, rijst of wijn. Biologisch verantwoorde producten zijn beter voor mens, dier en milieu.

Samenwerking

De leerlingen van de examenklas organiseren het biologisch en fair trade viergangen diner samen met de Wereldwinkel en de werkgroep Fairtrade Hoorn. Beide organisaties zijn op de school aanwezig. Er zijn fair trade en biologische producten te koop en u kunt vooraf en tijdens het diner ook informatie inwinnen over een verantwoorde levens- en werkwijze bij de werkgroep Fairtrade Hoorn. ’Dare to discover’! 

Waar en hoe?

Het diner is op 7 november 2013 in l ’Orangerie, het restaurant van SG Newton, Dampten 22, 1624 NR Hoorn. De kosten voor het diner inclusief drankjes zijn € 25,- per persoon. U kunt reserveren via het telefoonnummer: 0229-552010. Heeft u speciale wensen omtrent dieet- en voedingsadvies, laat deze ons even weten.  

www.sgnewton.nl
www.madatnepal.nl
www.fairtrade-hoorn.nl
www.wereldwinkelhoorn.nl

Reageren via facebook