Presentatie Stilteboekje Twisk

Presentatie Stilteboekje Twisk

Presentatie Stilteboekje Twisk

Twisk – Op ‘de dag van stilte’, zondag 27 oktober, wordt in de vermaning in Twisk het boekje ‘In de Stilte zal ik je ontmoeten’ gepresenteerd. Het boekje is met veel inspiratie samengesteld door een kleine werkgroep uit het dorp. De inhoud bestaat vooral uit foto’s, met daarbij slechts een enkel woord.

De foto’s, gemaakt door Jane Verijzer uit Twisk, zijn vrijwel allemaal van de omgeving van het Stilte Boetje, dat staat achter de Doopsgezinde kerk in Twisk. Het Stilte Boetje is een tot meditatieve ruimte omgebouwd schuurtje. Het bijzondere gebouwtje behoorde een aantal jaren geleden tot de tien genomineerden voor de mooiste kerk van Noord-Holland. Binnen ligt een boekje, waarin bezoekers kunnen schrijven. ,,We zijn nog altijd verbaasd over de invloed die uitgaat van ons Stilte Boetje’’, vertelt Jane Verijzer. ,,Van heinde en verre komen mensen er naar toe. Stilte is zo’n schaars product geworden. En je vindt zoveel méér in de stilte dan in de drukte’’.

De werkgroep heeft uit het boekje en de aantekeningen van de bezoekers de woorden gehaald die combineren met de foto’s. Het stilteboekje is bedoeld om te inspireren en te ondersteunen tijdens meditatie in of om het Stilte Boetje.

De presentatie op zondag 27 oktober in de Doopsgezinde kerk (Dorpsstraat 149) is van 13.30 tot `15.30. Daarna is er gelegenheid tot meditatie of een stilte wandeling, maar ook voor een praatje en een kopje koffie. Het boekje wordt ’s avonds om 19 uur tijdens een speciale viering ook gepresenteerd in de schuilkerk aan de Middenweg 86/87 in Noord Beemster.

Het boekje ‘In de Stilte zal ik je ontmoeten’ kost € 6,65 (excl.porto) en is te bestellen bij mevr. C. Laros, Dorpsweg 153/17, 1676 GK Twisk, e-mail corrielaros@hotmail.com of tel. 0227-570595. De opbrengst is voor de restauratie van de Doopsgezinde kerk.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.