21.9 C
Medemblik
11 augustus 2020 08:41
Medemblik Actueel.

Politiek Medemblik draait bibliotheek Wognum de nek om

Politiek Medemblik draait bibliotheek Wognum de nek om

Politiek Medemblik draait bibliotheek Wognum de nek om

Wognum – Tja en daar sta je dan, aan je kinderen uit leggen waarom we binnenkort geen bibliotheek meer hebben in Wognum. Ik kon het niet uit leggen. Tijdens de afgelopen raadsvergadering waren er een heleboel partijen die wel dachten dat ze het uit konden leggen, op twee na. Deze 2 partijen. Progressief West-Friesland diende een amendement in om de bibliotheek in Wognum te behouden, de PvdA ondersteunde dit amendement. Je zou toch zeggen dat iedereen hierin mee zou gaan. De waarheid lag helaas anders.

Dus voortaan mag ik op internet boeken bestellen en ergens af halen. Gelukkig weet ik hoe ik met internet om moet gaan, er zijn echter een heleboel ouderen die dit niet weten. Voor u, vette pech, geen bibliotheek meer. Werkelijk schandalig, u moet zich de ogen uit uw hoofd schamen.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Het is toch echt niet zoveel moeite om met uw kinderen in de auto naar Opmeer of Hoorn te rijden. Oh, u heeft geen auto, ja dan gaat u maar met het openbaar vervoer. Dat is ook al bijna weg bezuinigd. Ja, u kunt ook overal over zeuren.

Ik zie echt leuke initiatieven voor kinderen voorbij komen vanuit de gemeente Medemblik. De sportweek in de herfstvakantie is er daar een van. Maar wat de bibliotheek betreft slaat de politiek de plank volledig mis. Ik nodig de partijen die tegen het amendement waren van harte uit, om in kindertaal uit te komen leggen, waarom er wel geld is voor de zoveelste rotonde, maar geen geld is voor de bibliotheek. De koffie en koek staat klaar!

Pieter Koning
Wognum

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?