Medemblik Actueel.

Rechtbank

Gemeente Medemblik verliest rechtzaak om ijzeren hek Twisk

Gemeente Medemblik verliest rechtzaak om ijzeren hek Twisk

Gemeente Medemblik verliest rechtzaak om ijzeren hek Twisk

Alkmaar|Twisk – Een door de bewoners van het Coenplein in Twisk aangespannen rechtzaak tegen de gemeente Medemblik over een door de gemeente geplaatst ijzeren hek achter het Coenplein in Twisk is door deze bewoners gewonnen. De bestuursrechter van de rechtbank in Alkmaar stelde de bewoners in het gelijk en de door hun ingebrachte bezwaren gegrond verklaard.

Al ruim 3 jaar lang liggen zij met de gemeente Medemblik overhoop over een metershoog hek voorzien van prikkeldraad en eisen al die tijd verwijdering van dit hek.  De gemeente Medemblik weigerde dit te doen zelfs nadat de bewoners tijdens een hoorcommissie in het gelijk waren gesteld.

De gemeente beriep zich tijdens de rechtzaak op het eerder genomen projectbesluit waarin dit hekwerk ook is aangegeven.  De rechter vond dat het besluit alleen een aantal parkeerplaatsen betrof en het fietspad en tevens  dat het hekwerk in strijd is met het bestemmingsplan Coenplein.

De gemeente is ook veroordeeld tot het betalen van alle gemaakte kosten.

Reageren via facebook