Rob Hartog sluit seizoen 2013 hoopvol af

Rob Hartog sluit seizoen 2013 hoopvol af

Rob Hartog sluit seizoen 2013 hoopvol af

Abbekerk – Tijdens de laatste race van het seizoen 2013, de Race of the Champions, heeft Rob Hartog uit het NIWA Racing Team laten zien voorin mee te kunnen draaien in het veld van het ONK Dutch Supersport. Hartog kende tijdens dit koude weekend met wisselvallige weersomstandigheden en veel regen een goede eerste kwalificatie en streed in de tweede race even mee om de laatste podiumplaats.

De monteurs van NIWA Motorservice in Zwaagdijk hadden de Suzuki GSX-R 600 nog eens goed onder handen genomen. Het team ging met een goed gevoel naar Assen om de 10e plaats in het klassement een beter aanzien te geven. Het weekend begon met twee vrije trainingen op vrijdag welke onder natte en koude weersomstandigheden werden verreden.

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag was de baan nog half nat maar langzaam ontstond er een droog spoor. Rob had een goed gevoel met de motor en wist onder deze moeilijke en verradelijke omstandigheden een tweede tijd neer te zetten. Lang zag het er naar uit dat tijdens de tweede kwalificatie opnieuw regen zou gaan vallen, wat zou betekenen dat de tijden van de eerste kwalificatie niet meer verbeterd hadden kunnen worden. Echter, het bleef droog waardoor tijdens de tweede kwalificatie meerdere coureurs hun tijd konden verbeteren. Al na een ronde kwam Rob binnen voor een bandenwissel, maar dit was voor korte duur. In zijn outlap begon het alweer te regenen, waardoor hij zijn tijd niet meer kon verbeteren. Een aantal coureurs deden dit wel en daarom zakte Rob terug naar een 10e plaats in de samengevoegde kwalificaties.

Commentaar Rob: “Ik heb laten zien goed om te kunnen gaan met deze moeilijke omstandigheden. Ik ben dan ook erg tevreden met de 2e plaats. Helaas pakte de weersomstandigheden die volgde in de tweede kwalificatie niet helemaal in ons voordeel uit, waardoor we uiteindelijk terugzakken naar de 10e plaats. Morgen is er nog van alles mogelijk en met twee goeie starts moet het goedkomen!”

Op zondag stonden een warm up en twee races op het programma. Waar in heel Nederland de regen met bakken uit de lucht kwam, bleef het verwonderlijk genoeg in Assen grotendeels droog. Vanaf de vierde startrij kwam Hartog goed weg op zijn NIWA Suzuki en wist meteen aansluiting te vinden in de kopgroep. Lang kon de coureur uit Abbekerk zich stand houden en wist zich op te werken naar een 5e plaats. De race duurde helaas te lang om dit tot de eindstreep vol te houden waardoor hij als 9e over de finish kwam.

Tijdens race twee kwam Rob wederom erg goed weg en wist de race te beginnen op de 4e positie. De NIWA Suzuki op Dunlop banden en K-Tech vering liep perfect en ditmaal wist Rob de aansluiting te houden en zich zelfs op te werken naar een 3e plaats! Er volgde een felle strijd en voor iedere positie werd op een sportieve wijze gevochten. In de eindfase van de race moest Rob helaas het tempo iets laten zakken, waardoor hij de aansluiting verloor en terug zakte. Een 10e plaats was het resultaat toen de zwart-wit geblokte vlag viel.

Commentaar Rob: “Erg jammer dat ik het tempo in beide races niet tot aan het slot van de race vol kon houden. Het rijden ging erg goed en ik heb echt genoten van de strijd in race twee. Het voelde goed nu eindelijk een keer met de kop mee te kunnen. Ik wist dat het erin zat, maar dat ik het nu heb laten zien geeft hoop en vertrouwen en kan ik meenemen naar het nieuwe seizoen. Het ONK Dutch Supersport is niet een klasse waar je zomaar even met de kop meerijd. Ik wil NIWA Motorservice, mijn monteurs, begeleiders/helpers en al onze trouwe sponsoren in het bijzonder bedanken voor dit leerzame seizoen.”

Tijdens dit laatste raceweekend hebben ondanks het slechte weer veel sponsoren, fans en belangstellenden de reis gemaakt naar Assen om Rob te steunen. Hiervoor was de beschikking over de VIP box van BAM Wegenbouw waar het heel gezellig was en iedereen terecht kon voor een hapje en een drankje. Onze dank hiervoor gaat uit naar de BAM en Rens Polinder. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en hopen volgend seizoen weer op een ieders steun te kunnen rekenen.

Klik hier voor het eindklassement in het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Supersport 2013.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.