Sportservice West-Friesland zoekt Maatschappelijk Betrokken ondernemers

Sportservice West-Friesland zoekt Maatschappelijk Betrokken ondernemers

Sportservice West-Friesland
Sportservice West-Friesland

West-Friesland – Omzetstijging en winst zijn niet de enige pijlers onder een gezonde bedrijfsvoering. Als ondernemer weet u dat uw bedrijf ook gebaat is bij een gezonde (sociale) omgeving. Maatschappelijk betrokken ondernemen legt een koppeling tussen uw organisatie en haar omgeving. Dat komt op korte termijn en concreet ten goede aan de samenleving. Daarbij biedt Maatschappelijk betrokken ondernemen ook kansen voor uw eigen onderneming!

Wat is Maatschappelijk betrokken ondernemen?

Maatschappelijk betrokken ondernemen, is het vrijwillig investeren van expertise, menskracht, faciliteiten en netwerken in de (lokale) samenleving. Dit levert uiteraard winst op voor de samenleving, maar ook voor uw eigen onderneming. Denk aan zakelijke winst in de vorm van versterking van uw imago, het aanboren van nieuwe markten, en uitbreiding van uw netwerk en kennis. Maar het bevordert ook teamgeest, trots en inspiratie onder uw medewerkers. Onderzoek toont aan dat bedrijven die een goede balans hebben tussen ‘planet, people en profit’ minder geraakt worden door de economische neergang dan bedrijven die dat niet doen.

5 M’s

Maatschappelijk betrokken ondernemen kent oneindig veel vormen die zich laten bundelen in 5 m’s (mensen, middelen, massa, media en munten). Bij ‘Mensen’ gaat het over het inzetten van tijd van medewerkers om arbeid te verrichten of kennis en kunde (expertise) te leveren. Bij ‘Munten’ gaat het om geldelijke donaties of sponsoring. Onder ‘Middelen’ verstaan we fysieke goederen, producten, faciliteiten of concrete diensten in natura. ‘Massa’ is ondersteuning door bedrijven in de vorm van lobby voor maatschappelijke organisaties of het beschikbaar stellen van netwerken en met ‘Media’ wordt bedoeld het laten meeliften van de maatschappelijke partner(s) op bestaande media-uitingen van het bedrijf.

Ondernemers verbinden hun naam

Sportservice West-Friesland is op zoek naar bedrijven die een maatschappelijke meerwaarde willen hebben voor hun omgeving en Maatschappelijk willen ondernemen. Bedrijven kunnen voor hun investering een wederdienst van de ontvangende organisatie vragen. Het is zelfs mogelijk de naam van uw onderneming aan een activiteit of project te verbinden.

Meer informatie

Heeft u interesse in Maatschappelijk ondernemen en een samenwerking met Sportservice West-Friesland? Vraag een oriënterend gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken en neem contact op met Sportservice West-Friesland, Cindy Koopman, tel. 0229-287705 of e-mail ckoopman@sportservicewestfriesland.nl. Neem ook eens een kijkje op de website www.sportservicewestfriesland.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.