21.9 C
Medemblik
11 augustus 2020 09:25
Medemblik Actueel.

Onderwijsinspectie positief over Horizon College

Onderwijsinspectie positief over Horizon College

Onderwijsinspectie positief over Horizon College

Hoorn – De Inspectie van het Onderwijs en de MBO Raad zijn positief over het Horizon College. Dit blijkt uit onderzoeken die beide instanties hebben uitgevoerd. Volgens de onderwijsinspectie presteert het Horizon College boven het landelijk gemiddelde en is het onderwijs bij alle onderzochte opleidingen voldoende of goed.

Daarnaast geeft de inspectie een voldoende voor de kwaliteitsborging van het onderwijs. Het uitgebreide onderzoek wordt eens in de drie jaar gehouden in het mbo. De inspectie kijkt instellingsbreed en bij een aantal mbo-opleidingen. Bij het Horizon College waren dat de opleidingen Aankomend Verkoopmedewerker, Tandartsassistent, Helpende Zorg en Welzijn, Facilitaire Dienstverlening en Timmerman.

‘Hoewel er hier en daar nog wat te verbeteren valt, is het eindresultaat iets waar het Horizon College mee voor de dag kan komen’, aldus René van Schalkwijk, lid van het College van Bestuur. Hij is trots op wat er is bereikt: ‘Tot nu toe heeft maar 30% van de onderzochte roc’s een voldoende van de inspectie gekregen voor de kwaliteitszorg en wij horen bij die 30%. Dat is dus een prachtig resultaat.’

Jaarresultaat

De MBO Raad heeft ook onderzoek gedaan naar de resultaten van alle roc’s in Nederland. Uit de rapportage Benchmark mbo 2012 blijkt dat het Horizon College bovengemiddeld scoort met een jaarresultaat van 71,7%. Het jaarresultaat is de verhouding tussen het aantal leerlingen dat een diploma heeft gehaald en het aantal leerlingen dat de school zonder diploma heeft verlaten. De cijfers gelden voor het schooljaar 2011-2012.

Dag van de Leraar

Het College van Bestuur van het Horizon College heeft tijdens de Dag van de Leraar, 7 oktober, alle docenten en medewerkers bedankt voor hun inzet. ‘Dankzij hun inspanningen, motivatie en gedrevenheid hebben we een mooi resultaat bereikt en kunnen we onze leerlingen met een goed gevoel begeleiden richting de regionale arbeidsmarkt’, aldus René van Schalkwijk.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?