Bibliotheek blijft in Wervershoof

Bibliotheek blijft in Wervershoof

Bibliotheek blijft in Wervershoof

Wervershoof – Na het aannemen van een amandement van de ChristenUnie, PW2010, VVD en het CDA is gisteravond de gemeenteraad akkoord gegaan met het openhouden van de bibliotheek in Wervershoof. Tegen de sluiting van deze bibliotheek was veel weerstand in Wervershoof vanuit de bevolking maar ook in de gemeenteraad van Medemblik. 

Wel moet de bibliotheek opzoek naar een goedkoper onderkomen zoals bijvoorbeeld in de nieuwe Schoof. Wel sluiten de overige bibliotheken in de kernen van Medemblik. Deze krijgen schoolbibliotheken en punten waar men boeken kan ophalen en weer heen kan brengen.  De sluiting van de bibliotheken in de gemeente Medemblik hangt samen met de bezuinigingen die de gemeente Medemblik moet nemen.

Het amandement van PWF/GL  en de Pvda waarin werd gevraagd om ook de bibliotheek in Wognum open te houden sneuvelde helaas wel in de raad.  Nu heeft de gemeente Medemblik, in tegenstelling tot Opmeer en Stede Broec straks helemaal geen hoofdvestiging, waardoor jeugd vanaf 14 jaar en slechtzienden en laaggeletterden niet of veel minder geholpen worden en service aan huis verdwijnt.

Er blijven in de gemeente Medemblik 2 volwaardige bibliotheken over, in de stad Medemblik en nu dus ook in Wervershoof.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.