Optreden van The Basily Gipsy Band bij Jazz en Pop in Cultura Andijk

Optreden van The Basily Gipsy Band bij Jazz en Pop in Cultura Andijk

Andijk – De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner-invloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

Basily heeft een grote reputatie in binnen- en buitenland.

In Nederland heeft Basily op bijna alle (jazz) podia gestaan waaronder diverse malen op het North Sea Jazz Festival. Basily kreeg veel uitnodigingen om te spelen in het buitenland. Voorbeelden hiervan zijn het Jak Festival in Indonesie, het grootste Django Reinhardt Festival in Samois Frankrijk, de wereldberoemde New Yorkse jazzclub Birdland en diverse festivals in Italië en Scandinavië .

Hoogtepunt was een gezamelijk optreden met Stephane Grapelli en optredens op privé feesten van The Rolling Stones en Jeff Beck. Met orginele Hot Club de France bezetting wordt Basily gezien als één van de beste en orgineelste gipsy formaties. Een optreden van Basily staat altijd garant voor een daverend applaus en voor een spectaculair succesvol optreden !

Kortgeleden per toeval een optreden in een muziekcafé in Maastricht gezien van drie “Basily mannen” en dat was al indrukwekkend maar zondagmiddag staan ze met zijn zessen op ons podium dus dat mag je zeker niet missen!

Bezetting:

 • Popy Basily               – sologitaar
 • Tucsi Basily               – viool
 • Gino Basily               –  gitaar
 • Zonzo Basily              – gitaar
 • Antal Steixner           – cajon
 • Marc Giordano          – contrabas

Overige informatie:

 • Waar: Cultura Andijk
 • Wanneer: Zondag 20 oktober 2013
 • Hoe laat: 15:00 uur
 • Kosten: € 15,- / donateurs/CJP/65+: € 10,-
 • Informatie: 0228591252

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6_1CatlbKVA]

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.