21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 17:36
Medemblik Actueel.

Open dag bij het laboratorium Westfriesgasthuis Hoorn enorm succes

Open dag bij het laboratorium Westfriesgasthuis Hoorn enorm succes

Hoorn – De open dag bij het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) van het Westfriesgasthuis, op 5 oktober, trok veel belangstelling. Om precies te zijn 801 geïnteresseerden vonden hun weg naar het laboratorium, onder wie veel kinderen.

Limonade prikken

Misschien wel de grootste trekpleister was het ‘bloed’ prikken in een kunstarm. Drie à 400 kinderen verdienden een certificaat door een buisje vol bloed (limonade) te prikken. Ook was er aardig wat jeugdige belangstelling voor een eventuele laboratoriumopleiding.

Analisten

Mensen lieten ook zichzelf testen. Ruim 100 bezoekers kregen van de analisten een vingerprik om hun bloedgroep te bepalen. En bij ongeveer 400 mensen bepaalden de analisten de cholesterol- en glucosewaarden. Ook kon je technieken bekijken waarmee de analisten, met behulp van moderne apparatuur, informatie uit bloed, urine en andere lichaamsvochten halen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?