13 C
Medemblik
27 september 2020 02:33
Medemblik Actueel.

Initiatiefnemers Windpark Wieringermeer aan zet

Initiatiefnemers Windpark Wieringermeer aan zet

Wieringermeer – Tijdens de Windavond op dinsdag 8 oktober stelden de initiatiefnemers van Windplan Wieringermeer zich voor. Wethouder Franken opende de avond en gaf vervolgens het woord aan de initiatiefnemers die zich hebben gebundeld onder de naam Windkracht (Windcollectief Wieringermeer, ECN en Nuon). Vanaf nu is Windkracht aan zet, aangezien de structuurvisie en de participatienota door de gemeenteraad zijn vastgesteld. De Windavond was dan ook het moment om de naam van het project te wijzigen van Windplan naar Windpark Wieringermeer.

Duurzaam opwekken van energie

Voor Hollands Kroon is het van belang dat Windpark Wieringermeer voor de gemeenschap een bredere betekenis krijgt. Hierbij is maatschappelijk rendement en economische spin off een cruciaal en onlosmakelijk onderdeel van de realisatie van het project. Wethouder Franken: “Met Windpark Wieringermeer zet het college zich in voor het duurzaam opwekken van energie. Door losstaande windmolens te bundelen en effectiever op te stellen kunnen we meer windenergie opwekken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gemeente. Zo worden bijvoorbeeld de opbrengsten deels gebruikt voor andere ontwikkelingen in Hollands Kroon.”

Meer informatie

Eind oktober start de formele vergunningprocedure. De ‘Notitie Reikwijdte’ en ‘Detailniveau’ worden ter inzage gelegd en er wordt een officiële informatieavond georganiseerd voor de inspraakprocedure. Meer informatie over Windpark Wieringermeer vindt u op www.windparkwieringermeer.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?