Medemblik Actueel.

Algemeen

Petitie tegen zwaar verkeer Opperdoes, bewoners zijn het zat.

Petitie tegen zwaar verkeer Opperdoes, bewoners zijn het zat.

Opperdoes – Bewoners van de Nieuweweg en de Almersdorperweg in Opperdoes hebben maandag 7 oktober bij wethouder Kasper Gutter een petitie ingediend. 114 handtekeningen werden overhandigd om te pleiten voor minder zwaar landbouwverkeer op de wegen in Opperdoes.

Meneer en mevrouw de Lange, mevrouw Wijdenes en meneer Kramer kwamen bij de wethouder langs. “De bewoners aan de wegen ondervinden overlast van de steeds meer langsrijdende vrachtwagens, de steeds zwaarder en groter wordende landbouwvoertuigen en het te hard rijdende verkeer. Ze zeggen dat de huizen ervan trillen en dat er scheuren in de huizen en de wegen ontstaan. Een serieuze zaak die ik graag wil laten onderzoeken”, stelt de wethouder.

Er kwamen al eerder klachten over het zware verkeer binnen, een oplossing werd toen niet gevonden. De wethouder hoopt nu wel iets te kunnen doen aan de klachten. “Ik wilde in ieder geval een luisterend oor bieden en kijken wat er mogelijk is en hoe we dit samen kunnen oplossen, ook in overleg met de branche”.

Reageren via facebook