Weerbericht Medemblik 8 oktober – onstuimig herfstweer opkomst

Weerbericht Medemblik 8 oktober - onstuimig herfstweer opkomst

Weerbericht Medemblik 8 oktober – onstuimig herfstweer opkomst

Medemblik – Vandaag is voorlopig de laatste droge herfstdag met een mistige start. Vanaf morgen is het echt herfstweer met duidelijk meer wind en regelmatig regen of een bui. Vooral de donderdag lijkt een onstuimige dag te worden. Ook wordt het vanaf donderdag een stuk frisser.

We strarten de dag met wat nevel of laaghangende bewolking maar dat wordt snel door de zon weggebrand waarna deze nog enkele uren zal schijnen. Rond de middag wordt de bewolking dikker  maar neerslag zal er niet vallen. De temperatuur loopt vandaag op naar 18 á 19 graden bij een matige west/zuidwestelijke wind. Vannacht daalt de temperatuur naar 12 graden.

Vanaf morgen is het herfst wat de klok slaat. De wind trekt aan naar vrij krachtig 5Bft en komt uit het westen en brengt gevoelig kouder weer met zich mee. De thermometer stopt bij 16 graden en de kans op neerslag neemt ook toe. Over de dag gezien kan er zo’n 2.5mm regen gaan vallen. De nachttemperatuur daalt naar 10 graden.

Donderdag is het een stormachtige dag met een nnw wind die uitschieters van 8Bft haalt. Ook vallen er van tijd tot tijd stevige buien mogelijk met hagel en onweer. De temperatuur houdt niet over met 12 á 13 graden.  Ook vrijdag is nog een onstuimige dag met veel regen en een harde wind en een temperatuur van maximaal 13 graden.

Na vrijdag lijkt het weer weer op te knappen, de wind draait naar zzo en brengt drogere lucht met zich mee alleen de temperatuur blijft rond de 12 á 13 graden schommelen.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.