Uitnodiging Stichting Historisch Abbekerk – Lambertschaag

Uitnodiging Stichting Historisch Abbekerk – Lambertschaag

Uitnodiging Stichting Historisch Abbekerk – Lambertschaag

Abbekerk/Lambertschaag – De jaarlijkse donateuravond van onze stichting is op vrijdag 18 oktober a.s. Tijdens deze avond zal mevr. Carla Soonius van Archeologie West Friesland een lezing houden over het ontstaan van West Friesland. Aan de hand van beelden en kaarten zal zij de toehoorders duidelijk maken, hoe het unieke landschap binnen de Omringdijk is ontstaan.

De dienst Archeologie West Friesland is druk bezig om de bodem te onderzoeken en in kaart te brengen. Onlangs hebben zij de grond op een kavel in Lambertschaag onderzocht en de vondsten veilig gesteld.

Tevens stelt zij na haar lezing de aanwezigen in staat om meegenomen vondsten te laten schouwen en dateren.

Vooraf aan de avond hebben wij onze donateurs in de gelegenheid gesteld om wederom deel te nemen aan onze inmiddels traditionele “nostalgische” maaltijd.(aanmelden niet meer mogelijk)

Deze maaltijd wordt opgeluisterd door het bekendmaken van de eretitel: Dorpsdichter van Abbekerk en Lambertschaag 2013 – 2014!

Aan de wedstrijd hebben drie dorpsgenoten deelgenomen. Er wordt met spanning uitgekeken naar de uitslag van dit jaar!

Het jaarboek 2013 ligt inmiddels bij de drukker en is op deze avond beschikbaar.

Het is wederom een uniek exemplaar geworden met het begin van een serie over Lambertschaag, interviews met bekende dorpsgenoten en woont er in Abbekerk iemand, die recht heeft op de Nederlandse troon of wordt zij de nieuwe tsarina van Rusland?

De donateurs krijgen het boek (op naam) na afloop uitgereikt, niet opgehaalde boeken worden later bezorgd. U kunt als niet-donateur een jaarboek reserveren, want de oplage is beperkt! Bent u nieuwsgierig geworden?  Bezoek dan onze avond op vrijdag 18 oktober in het Dorpshuis.

Aanvang lezing: 20.00 uur

Dorpshuis “De Nieuwe Haven”, Burgemeester Kromplein 6, Abbekerk.

Informatie via:

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.