SP organiseert actiebijeenkomst voor toekomst zorg in West-Friesland

SP organiseert actiebijeenkomst voor toekomst zorg in West-Friesland

SP organiseert actiebijeenkomst voor toekomst zorg in West-Friesland

Hoorn – Op vrijdag 18 oktober organiseren de SP-afdelingen Hoorn en West-Friesland-oost in samenwerking met de AbvaKabo in wijkcentrum De Huesmolen te Hoorn een actiebijeenkomst over de toekomst van de zorg in West-Friesland. Op de bijeenkomst spreken, naast de zorgverleners zelf, onder meer oud-huisarts en Tweede Kamerlid voor de SP Henk van Gerven, de wethouder Zorg van de gemeente Enkhuizen en een woordvoerder van de vakbonden die vertelt hoe de acties bij Amsta Zorg tot stand kwamen. De partij roept een ieder die in de zorg werkt, afhankelijk is van zorg dan wel de zorg een warm hart toedraagt naar de bijeenkomst te komen.

Bezuinigingen

Op de bijeenkomst wordt gesproken over de geplande bezuinigingen in de zorg en de gevolgen die het overdragen van zorgtaken naar de gemeenten zal hebben. ‘We zien dat zorginstellingen in de regio nu al veel banen schrappen. Van medewerkers die niet ontslagen worden verlagen werkgevers uurlonen soms zelfs met twintig procent. Hier willen wij ons tegen verzetten,’ aldus Alex Smit, voorzitter van de SP-afdeling in Hoorn, Koggenland en Medemblik. ‘Met deze avond willen we de werknemers in de zorg (en diegenen die gebruik maken van de zorg) met elkaar in contact brengen. Het is tijd voor actie.’

Mede-initiatiefnemer voor de bijeenkomst is Margreet Keesman. ‘De bezuinigingen die op stapel staan in de zorg gaan grote gevolgen hebben voor ons allemaal. Met name voor mensen die in hun dagelijkse bestaan niet goed kunnen functioneren zonder deze zorg, en zeker ook voor de mensen die in de zorg werken. Daarbovenop zullen bovendien nog veel meer taken terechtkomen op de schouders van mantelzorgers.’

In maart dit jaar organiseerde de SP-afdeling West-Friesland-oost al een eerste bijeenkomst. Deze was met tweehonderd aanwezigen goed bezocht. Nadien zijn er een aantal initiatieven en samenwerkingsverbanden goed van de grond gekomen. Met deze gezamenlijke zorgavond hopen de twee SP-afdelingen dit verder uit te bouwen in de regio West-Friesland.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.