12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:18
Medemblik Actueel.

Lezing over angst bij het Inloophuis in Medemblik, een bijzondere avond.

Lezing over angst bij het Inloophuis in Medemblik, een bijzondere avond.

Medemblik De eerste lezing van dit najaar in Het inloophuis Medemblik ging over het omgaan met angst en werd gepresenteerd door Tini Worp.  Tini Worp  heeft een praktijk voor Counseling en Coaching. Het was een zeer inspirerende en boeiende lezing over Angst en -belangrijk- hoe die onder controle te krijgen.

Angsten

Tini Worp
Tini Worp

Angsten die we allemaal wel kennen maar soms je leven kunnen gaan beheersen. Na een inleiding om je angst te herkennen en onderkennen en niet te laten ontaarden in stress of burn-out  of erger, volgde een uitleg over hoe je angst onder controle te kan krijgen met EFT tappunten.  Samen met Tini hebben we deze “tappunten” toegepast op de eigen angst,  iedereen heeft wel iets waar je angst voor kent, bv. hoogtevrees of spinnen.

Drukpunten

Jouw  angst neem je in je hoofd en door middel van de tappunten (ofwel drukpunten) werk je aan het wegnemen van die angst. Dit hebben we een aantal keren herhaald en gek genoeg voelde iedereen een bepaalde bevrijding. Wanneer kanker is vastgesteld bij iemand komen er meestal ook angsten vrij,  bv angst voor verlies, angst voor de onzekerheid die het teweegbrengt enz. Deze therapie zou je kunnen helpen die angsten onder controle te krijgen.

Wubbo Ockels

Dit kan natuurlijk ook helpen bij de partner /kinderen van de patiënt. Na deze EFT toepassingen kregen we nog een filmpje van Wubbo Ockels te zien wat zeer veel indruk maakte bij alle aanwezigen over de manier hoe hij omgaat met zijn kanker.

Al met al een zeer inspirerende en boeiende lezing die zeker voor herhaling vatbaar is en die iedereen zou moeten zien en meemaken.

De volgende lezing in het Inloophuis van Medemblik is op woensdag 9 oktober  a.s. en zal over Reiki  gaan, met de Reiki masters: Erna Ippel en Piet Meijer. Ook Reiki geeft veel mensen een flinke steun in de rug.

Christa Stroet, bezoeker van deze avond

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?