8.8 C
Medemblik
27 oktober 2020 07:45
Medemblik Actueel.

College wil gemeente groen verkopen aan huiseigenaren

College wil gemeente groen verkopen aan huiseigenaren

College wil gemeente groen verkopen aan huiseigenaren

Medemblik – Onder de naam ‘snippergroen’ wil het college stroken grond dat grenst aan grond van huiseigenaren verkopen aan deze huiseigenaren.  Met de inkomsten vanuit deze verkopen wil het college oa. de begroting verder op orde krijgen.

Gisteravond tijdens de algemene commissievergadering openbaarde wethouder Dirk Kuipers de begroting voor 2014, een sluitende begroting die wel gepaard gaat met pijnlijke ingrepen.  Zo is voor 2014 geen budget voor ‘Duurzaam Medemblik’ en zullen ook de diverse verenigingen minder subsidie krijgen.

Verder wil het college verder gaan met het actief opsporen van uitkeringfraudeurs door het inzetten van speciale opsporingsambtenaren zoals afgelopen jaar.  Maar ook gaat de gemeente Medemblik mensen in de bijstand verder bijstaan met het actief vinden naar werk of een opleiding. De gemeente Medemblik telt op dit moment ± 400 bijstanduitkeringtrekkers.

Verder is bekend geworden dat ook het onderhoud aan de Pekelharinghaven gaat worden betaald uit de havengelden.  Het college zit wel in zijn maag met een paar dorpsraden die niet voldoende vrijwilligers bijelkaar kunnen krijgen om verder te kunnen gaan, zo gaat de dorpsraad van Benningbroek/Sijbekarspel binnenkort in slaapstand omdat het huidig bestuur niet meer verkiesbaar is en er geen vervangende bestuursleden zijn gevonden.

Ook heeft het college besloten om minder extern personeel in te huren wat een directe besparing van ± € 50.000,- oplevert.

Reageren via facebook