Altijd weer verassingen bij schaakvereniging de Pionier

Altijd weer verassingen bij schaakvereniging de Pionier

Altijd weer verassingen bij schaakvereniging de Pionier

Midwoud – Altijd weer verrassingen, zo ook deze donderdag de 3e oktober 2013. Wie komt daar binnen? Bas Hoepelman! Onderwijl verhuisd naar Middenmeer, naar alive and kicking. Gelukkig had Dale Neijzing de beleefdheid Bas te laten winnen zodat we oprecht hopen dat Bas weer een trouw lid wordt.

Er werd uitgekeken naar Toine Molenaar – Gerco Stapel, maar de winst was voor Toine. Arnold Velthuis – Lukas Boots, aanschouwelijk schaakonderricht, met op het oog onduidelijke zetten, maar dan bleek achteraf dat er een dubbele bodem onderzat. Lukas ging met de eer strijken. Theo Laan – Kees Haakman, hier was de betere speler Theo, maar hij kreeg het niet cadeau.

Sake Sijtsma – Victor Groeneveld. Sake ging voortvarend te werk met aanvallend spel en stond uiteindelijk 2 pionnen voor en een paar pionnen bijna aan de overkant. Helaas (voor Sake) zag hij niet de potentiële mogelijkheden en kon Victor uiteindelijk de 2 pionnen terug veroveren en wel zo dat we eigenlijk niets meer konden bedenken om de stelling te doorbreken, dus remise.

Adrie Molenaar – Jouke van Groningen, Jouke zette een mooi middenspel op, maar in de eindfase begon het gepruts, zodat Jouke alle zeilen bij moest zetten om er dan toch maar een remise uit te slepen.

Raadpleeg nog even onze website www.depionier.eu of informeer naar de mogelijkheden om te schaken via vhgroeneveld@quicknet.nl

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.