Medemblik Actueel.

Algemeen

Zwerfkatten – vangen en helpen of afschieten?

Zwerfkatten - vangen en helpen of afschieten?

Zwerfkatten – vangen en helpen of afschieten?

Medemblik –  In de gemeente Medemblik lopen tientallen zwerfkatten waarvan sommigen verwilderd zijn. Ze zorgen vooral zomers regelmatig voor overlast en omdat ze niet zijn geholpen blijven ze nakomelingen produceren. Daarom openen wij een nieuwe peiling met als vraag. Zwerfkatten – vangen en helpen of afschieten?.

Afschieten

Het gemeentebestuur van Texel wil de zwerfkatten op het eiland afschieten, omdat de asiels vol zitten en de zwerfkatten schade aanrichten aan de natuur. SP-statenlid Carlien Boelhouwer: “Er zijn legio andere mogelijkheden om het aantal katten op Texel terug te dringen, als ze overlast geven. Texel grijpt meteen naar het jachtgeweer. Dat vinden wij te gemakkelijk. De provincie mag dit niet toestaan.”

U kunt hieronder stemmen.

[poll id=”66″]

 

Reageren via facebook