Medemblik Actueel.

Bedrijven

Medewerkers die zich met passie inzetten, leveren MKB-ondernemers winst op

Medewerkers die zich met passie inzetten, leveren MKB-ondernemers winst op

Medemblik – Medewerkers die zich vanuit hun passie en talenten inzetten, leveren een zinvolle en een grotere bijdrage aan het bedrijf. Niet alleen levert het winst op voor henzelf, maar ook voor de organisatie en voor de maatschappij. Het is de kunst het werk zo te organiseren dat medewerkers hun passie hierin kwijt kunnen, dit wordt ook wel ‘sociale innovatie’ genoemd. MKB-ondernemers uit Medemblik worden uitgenodigd hierover een workshop te volgen.

Op donderdag 17 oktober van 12 tot 14 uur leren MKB-ondernemers hoe ze het beste uit hun medewerkers kunnen halen. Zij zien welke concrete stappen ze kunnen zetten. Bedrijven die hun medewerkers beter tot hun recht laten komen, realiseren gemiddeld een kwart hogere rentabiliteit, éénvijfde meer omzet en tien procent meer winst.

Silvia Goddijn van Syntens
Silvia Goddijn van Syntens

Silvia Goddijn van Syntens laat dat zien aan de hand van aansprekende voorbeelden van succesvolle bedrijven. Ook krijgen ondernemers handvatten om de eigen route samen te stellen. MKB-ondernemers die willen deelnemen, worden gevraagd een e-mail te sturen aan miranda.laan@medemblik.nl. Deelname is kosteloos voor de ondernemers uit de gemeente Medemblik en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Dick Ketlaan 21 in Wognum. Voor een broodje wordt gezorgd.
Wat kunnen MKB-ondernemers verwachten?

  • Onderbouwing waarom het nú tijd is om het beste uit de mensen te halen.
  • Tips hoe aan de slag te gaan met sociale innovatie in het bedrijf.
  • Handreikingen om zelf te ervaren waar de kracht van sociale innovatie ligt.
  • Inspirerende voorbeelden en filmpjes van bedrijven die nu al het beste uit hun mensen halen.

 

Waarom mogen MKB-ondernemers de bijeenkomst niet missen?

  • Ze krijgen een helder beeld van de kansen om succesvol te ondernemen met sociale Innovatie.
  • Ze krijgen adviezen om in het eigen tempo meer uit de medewerkers te halen.

 

De workshop is er een uit een serie die de gemeente dit jaar organiseert speciaal voor MKB-ondernemers. Hiermee worden meteen de activiteiten van de Kamer van Koophandel en Syntens ondersteund om duurzame innovatie binnen het MKB toegankelijk te maken. Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt Medemblik onder andere aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energie.

Reageren via facebook