Medemblik Actueel.

Algemeen

Gemeente Medemblik zoekt burgerhulpverleners voor bediening AED apparaten

Gemeente Medemblik zoekt burgerhulpverleners voor bediening AED apparaten

Gemeente Medemblik zoekt burgerhulpverleners voor bediening AED apparaten

Medemblik – De gemeente Medemblik zoekt vrijwilligers die als burgerhulpverlener een AED apparaat kunnen bedienen. Een AED, een Automatische Externe Defibrillator, is een apparaat dat met elektrische schokken een hart weer op gang kan brengen.

U bent onmisbaar

Hoe meer mensen zich aanmelden hoe groter de kans dat iemand met een hartstilstand snel wordt gereanimeerd. Als AED vrijwilliger ontvangt u een sms-bericht van de

112-meldkamer als er bij u in de buurt iemand getroffen is door een hartstilstand. U wordt dan gevraagd om naar het slachtoffer te gaan of om eerst de AED op te halen. Zo kan er binnen zes minuten worden gestart met een reanimatie.

Gratis opleiding

Als burgerhulpverlener moet u kunnen reanimeren en een AED bedienen. Wanneer u zich aanmeldt voor het netwerk wordt u gratis opgeleid en ontvangt u een certificaat. Waarmee u zich meteen kunt registreren op www.hartslagnu.nl.

Laat u interesse weten bij uw plaatselijke EHBO vereniging of Robé opleidingen in Andijk zodat er bij voldoende aanmeldingen opleidingen kunnen worden verzorgd.

Bent u al opgeleid?

Dan kunt u zich meteen opgeven voor het netwerk Burger AED. Dit kunt u doen viawww.hartslagnu.nl.

Gratis herhalingsopleiding

Als actief burgerhulpverlener is getraind blijven ook van belang. U kunt zich voor herhalingsopleidingen aanmelden bij Robé opleiding in Andijk via info@robeopleidingen.nl. De herhalingsopleidingen zijn voor actieve burgerhulpverleners ook gewoon gratis.

Bent u de volgende burgerhulpverlener bij u in de buurt?

U vindt op www.hartslagnu.nl meer informatie over dit project.

Reageren via facebook